Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόμμα δοκιμασμένο στην πράξη

Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό και τα δεκανίκια του. Το ΚΚΕ ξεχωρίζει από όλα τα άλλα κόμματα, γιατί έχει ως οδηγό την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων, έχει στρατηγική ανατροπής. Οι πολιτικές του θέσεις και προβλέψεις δικαιώνονται, επιβεβαιώνονται από την ίδια τη ζωή. Το ΚΚΕ δεν έπαψε στιγμή να αποκαλύπτει στο λαό τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί του, δείχνοντας πάντα στους εργαζόμενους και το λαό τις πολιτικές αιτίες και τις συνέπειες της στρατηγικής που προωθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και τα κόμματά της. Πήγε κόντρα στο ρέμα, ακόμα και όταν όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα παρουσίαζαν τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις ως «κοσμογονία». Από την πρώτη στιγμή, προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή των εργαζομένων το Μάαστριχτ, η ΟΝΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις, κάθε πτυχή της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της. Αποκάλυψε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όταν όλα τα άλλα κόμματα είτε τάσσονταν στο πλευρό του θύτη, είτε εξίσωναν το φονιά με το θύμα.

Τα άλλα κόμματα, είτε εξωραΐζουν την πραγματικότητα, είτε και κρύβουν τις αιτίες των προβλημάτων του λαού. Προβλήματα που παράγει και αναπαράγει η ίδια η φύση του καπιταλιστικού συστήματος. Τόσο οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και οι ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και «Οικολόγοι Πράσινοι», είτε υπηρετούν, είτε δεν αμφισβητούν και δε συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο καθένας από το πόστο του, παλεύει για να επιτευχθεί η αναγκαία για το κεφάλαιο «κοινωνική συναίνεσή». Οι αποκαλύψεις και οι προβλέψεις του ΚΚΕ, δυσκόλεψαν τα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος στην προώθηση της στρατηγικής τους. Το ΚΚΕ έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην οργάνωση επιθετικών αγώνων που σε ένα βαθμό βοήθησαν στην αφύπνιση συνειδήσεων, δυσκόλεψαν τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, ακύρωσαν αντιλαϊκούς ελιγμούς, καθυστέρησαν αντιδραστικά μέτρα. Η ίδια η αποκάλυψη της μήτρας που γεννάει την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, έχει σαν αποτέλεσμα, ακόμα και αν δρομολογούνται φιλομονοπωλιακά μέτρα με τη συναίνεση του δικομματισμού, αυτά να παραμένουν καταδικασμένα στη συνείδηση του λαού.

Το ΚΚΕ ποτέ δε χάιδεψε το λαό και τους εργαζόμενους, ποτέ δεν καθόρισε την πολιτική του με σκοπό να γίνει ελκυστικό, να προσελκύσει ψηφοφόρους. Ποτέ δεν άλλαξε θέσεις «σαν τα πουκάμισα» μόνο και μόνο για να γίνει αρεστό. Αντίθετα, το ΚΚΕ με συνέπεια προειδοποιεί το λαό για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Οχι για να καλλιεργήσει την μοιρολατρεία, αλλά για να αναδείξει τον πραγματικό ένοχο για να μπολιάσει τη λαϊκή αντίσταση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Ο λαός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ. Μπορεί να βασίζεται στη φερεγγυότητα και τη σταθερότητά του, στην πολιτική συμμαχιών που το Κόμμα έχει επεξεργαστεί. Γνωρίζει ότι το ΚΚΕ θα είναι πάντα στο πλευρό του, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, ξεμπροστιάζοντας τα ψέματα που του τάζουν τα κόμματα της αστικής τάξης και οργανώνοντας την πάλη για να μπουν εμπόδια στην κυρίαρχη πολιτική. Για να ανοίξει ο δρόμος, μέσα από τη συγκρότηση της πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.


Ε.Χ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ